Loading...

Lezing en picknick Proef de Stad

Lezing en picknick Proef de Stad
Sprekers: Annelou van Griensven en Annechien Meier
Gepresenteerd door: Architectuurcentrum CASA i.s.m. Dynamic Food

Casa presenteert twee lezingen over stadslandbouw en lokaal voedsel in relatie tot vormgeving en beeldende kunst. Annelou van Griensven is conceptueel ontwerper binnen de grafische- en kunstsector. In Arnhem startte zij Dynamic Food, een tijdelijk eetcafé als ontmoeting tussen de stad en het platteland. Dynamic Food ondersteunt de kleinere boerderijen in de omgeving van Arnhem door hun producten te kopen en te verwerken in de gerechten. Het eetcafé is gevestigd in een tijdelijk leegstaand pand en draagt daarmee ook een oplossing aan voor leegstand. Door haar fascinatie voor de lokale keten, een microkosmos in zichzelf, sluit het werk van Van Griensven nauw aan bij het thema ‘Condensed reality.’
Annechien Meier verkent landschappelijke en stedelijke leefgebieden en onderzoekt hoe mensen hierin leven en wonen. Met haar projectinstallaties, veelal (volks )tuinen, probeert zij nieuwsgierigheid te prikkelen, te confronteren en interactie met de bezoeker aan te gaan zodat bewustwording van de plek of omgeving ontstaat.

Voorafgaand aan de lezingen kunt u een picknick bijwonen in de museumtuin, geserveerd door Dynamic Food. U koopt een los kaartje voor de picknick bij de kassa van het MMKA voor € 12,50.  Wees er snel bij, deelname is beperkt. Aanvang 12.00 uur.

waar & wanneer

22 september 2012 13:30-14:30
Auditorium